Minden híres konyhának létezik egyszerű szendvicse – mármint egy  lepénybe vagy kenyérbe töltött, csomagolt étel. Kiváló gyors ebédként  vagy vacsoraként, de piknik  és parti étel is lehet. Ezek a legnépszerűbb nemzetközi szendvicsek,  amelyek elkészítése egyszerű és gyors, főleg ha maradék ételeket akarunk  felhasználni:-
- Pita szendvics -  a pita kenyér a görög, török,  izraeli és arab szendvicsek kedvenc alapanyaga. A pita kenyeret 1 percig  a sütőben felmelegítjük, ketté vágjuk, és megtöltjük mindenféle  finomsággal. Klasszikus pita szendvicsek a gyros, falafel, kebab töltött  szendvicsek, de más húsfélékkel is meg lehet tölteni (pl fasírozott) vagy halloumi, feta és egyéb sajtokkal – ezek  mellett általában szeletelt hagyma, saláta, paradicsom is van, amit tzatziki vagy humusz szósszal öntenek le.
 
- 
Fajita, burrito -  a fajita egy hagyományos  mexikói szendvics, amely grillezett kukorica tortilla lepényre alapszik –  ebbe grillezett húst (eredetileg marhahúst), sajtot, tejfölt, guacamole vagy salsa  szószt tekernek. A burrito hasonló, de kisebb és búzaliszt lepényből  készül, amibe hús mellett babot, rizst, paradicsomot és szószokat  tekernek. A tortilla tekercs a modern amerikai változat, amelybe nem  csak mexikói ételeket lehet tölteni – pl. sonkát, szalámit, halat,  salátákat és olasz, francia de akár ázsiai szószokat is.
 
- 
Panini -  az olaszok kedvenc szendvicse, az egyik klasszikus a ciabatta vagy focaccia kenyérbe töltött sonka, mozarella sajt és paradicsom. Egyszerű de  nagyszerű. A panini szendvicseket  sokszor szendvics sütőben  átgrillezzik (de ez inkább Amerikában jellemző).
 
- 
Club szendvics – Az amerikaiak egyik kedvence, amely 3 réteges szeletelt pirítósból áll. A töltelék csirkemell és majonéz, szalonna és saláta (vagy paradicsom).
 
- 
Hamburger – a hamburger a legelterjedtebb  gyorsétel a világon. Bár minden utca sarkon kapható – a házilag  készített hamburgernél nincs finomabb. Kiváló kerti grillezésre!
 
- 
Hot-dog -  Az egyik legkedveltebb gyors szendvics.  Német eredetű – egy darab virsli, kifli,  mustár és ketchup szükséges  hozzá (esetleg párolt savanyú káposzta vagy valami egyéb savanyúság).  Kész. Valóban villámgyors – mindenki el tudja készíteni.
 
- 
Francia szendvics – egy mini francia kenyérbe  töltünk szalámit (vagy sonkát) és sajtot, főtt tojást, paradicsomot és  egy-két salátalevelet. Tonhallal is nagyon finom.
 
- 
Svéd szendvics – nyitott szendvics, azaz csak egy  szelet kenyér szükséges hozzá, valami pástétom vagy szalámi, sajt vagy  füstölt lazac és esetleg valami szósz.  A klasszikus svéd szendvics főtt  tojással és kaviárral díszített kenyér szelet, de híres a svéd  szendvicstorta is.
 
- 
Bruschetta, Crostini –  egy francia kenyeret vagy ciabatta cipót szeletetekre vágunk, amiket grill alatt megpiríttunk. Fokhagymával majd pástétomokkal, krémekkel megkenjük és melegen vagy hidegen tálaljuk. Remek vendégváró előétel, vagy bulikra, kerti partikra stb.
 
- 
Tea szendvicsek -   angol hagyományos mini szendvicsek, amelyeket délutáni teázás  mellé tálalnak. A leghíresebb az uborkás szendvics, amely nem más, mint  két vékony, vajas szeletelt kenyér, amelyek közé egy vékony uborka  szeletet teszünk. A szendvicsnek levágjuk a 4 szélét, majd négy kis  kockára szeleteljük. Nagyon finom angol tea  kisérőjeként. Modern változatba mást is lehet tölteni – pl főtt tojást,  pástétomot, krémet – de csakis egy valamit. Ha több mindennel töltjük  meg, az már nem igazi angol tea szendvics!
 
- 
Tramezzini -  olasz snack vagy előétel, eredetileg  Amerikai katonáknak készült, ezért is alapanyaga a fehér szeletelt  kenyér. Az angol teaszendvicsekhez haonlóan megvajazzuk a kenyér  szeleteket és közéjük teszünk valami egyszerű de fenséges tölteléket  (pástétom, sonka, sajt stb). A kalsszikus változatba majonézet is  teszünk. A szendvics széleit levágjuk majd keresztbe vágjuk, így két  háromszög alakú szendvicset kapunk. Elegánsan tálaljuk.